Via Separations

Via Separations, a climate-tech company, aims to promote a sustainable, resource-efficient future by eliminating energy usage in industrial processes. 

Focused on innovative filtration technology, Via’s space is mindful of its impact on its community.  The “Do More with Less” motto guided TRIA to fit out a workplace that is  “distilled to the simplest form.”  TRIA’s design preserves the existing natural materials in a 160-year-old, repositioned building while also providing employees with efficiency, adaptability, and comfort. Exposed wood columns, bricks and ceilings in the cafe, open office and collaboration areas showcase the beauty of the existing construction while also adhering to the company’s commitment to sustainability.  Designed as future-ready, Via can adjust to both anticipated and unforeseen changes, ensuring preparedness for rapid growth and expansion while advancing its research safely and effectively. 

TRIA provided solutions that encourage serendipitous moments for informal interactions. The collaborative space is divided into approximately 50% manufacturing, prototype, machine shop, and lab space, and 50% office, meeting and amenities spread over two floors.  Partnering with Columbia Construction, TRIA implemented a design-build schedule after extensive visioning and workplace strategy analysis. 

Project Location

Watertown, MA

Project Size

50,000 SF

Project services

Planning & Programming
Visioning
Interior Design

Via Separations, a climate-tech company, aims to promote a sustainable, resource-efficient future by eliminating energy usage in industrial processes. 

Focused on innovative filtration technology, Via’s space is mindful of its impact on its community.  The “Do More with Less” motto guided TRIA to fit out a workplace that is  “distilled to the simplest form.”  TRIA’s design preserves the existing natural materials in a 160-year-old, repositioned building while also providing employees with efficiency, adaptability, and comfort. Exposed wood columns, bricks and ceilings in the cafe, open office and collaboration areas showcase the beauty of the existing construction while also adhering to the company’s commitment to sustainability.  Designed as future-ready, Via can adjust to both anticipated and unforeseen changes, ensuring preparedness for rapid growth and expansion while advancing its research safely and effectively. 

TRIA provided solutions that encourage serendipitous moments for informal interactions. The collaborative space is divided into approximately 50% manufacturing, prototype, machine shop, and lab space, and 50% office, meeting and amenities spread over two floors.  Partnering with Columbia Construction, TRIA implemented a design-build schedule after extensive visioning and workplace strategy analysis. 

IQHQ – Innovation Park

Blending Nature and Modernism:  IQHQ’s Innovative Park Amenities

In the bustling landscape of industrial office parks, IQHQ stands out as an innovator, not just in its core operations but also in its approach to employee well-being. Located in the serene suburbs north of Boston, IQHQ sought to create an oasis for its employees, incorporating upscale amenities that harmonize with nature while embracing modern design principles.

Blending functionality with elegance. TRIA designed a full-service Class A kitchen/lounge and an upscale fitness center offering a retreat to employees on their 18-acre campus.

TRIA’s design philosophy revolved around bringing the outdoors inside. Large walls of windows offer panoramic views of lush greenery and a serene pond, creating a seamless connection between the interior and exterior spaces. Earthy tones and organic materials further enhance this connection, evoking a sense of tranquility and serenity.

The floor plan is thoughtfully designed to accommodate a variety of activities. Whether it’s dining, collaborating, or simply relaxing, employees have a plethora of seating options at their disposal. The coffee bar exudes sophistication with its bold patterned wall of oversized flowers in black and white.

In addition, a training room, featuring a neutral color palette and an organic wood slat ceiling, is conveniently located near the cafe integrating convenient relaxation or further collaboration.

The lower-level fitness amenity includes treadmills that line the perimeter, offering users the sensation of walking or running outdoors. There’s also a central zone of strength equipment, a yoga studio, locker rooms and a hydration break room.

Every aspect is designed to enhance employee well-being and foster a sense of connection with the natural world.

Project Location

Andover, MA

Project Size

27,000 SF

Project services

Planning & Programming
Visioning
Interior Design

Blending Nature and Modernism:  IQHQ’s Innovative Park Amenities

In the bustling landscape of industrial office parks, IQHQ stands out as an innovator, not just in its core operations but also in its approach to employee well-being. Located in the serene suburbs north of Boston, IQHQ sought to create an oasis for its employees, incorporating upscale amenities that harmonize with nature while embracing modern design principles.

Blending functionality with elegance. TRIA designed a full-service Class A kitchen/lounge and an upscale fitness center offering a retreat to employees on their 18-acre campus.

TRIA’s design philosophy revolved around bringing the outdoors inside. Large walls of windows offer panoramic views of lush greenery and a serene pond, creating a seamless connection between the interior and exterior spaces. Earthy tones and organic materials further enhance this connection, evoking a sense of tranquility and serenity.

The floor plan is thoughtfully designed to accommodate a variety of activities. Whether it’s dining, collaborating, or simply relaxing, employees have a plethora of seating options at their disposal. The coffee bar exudes sophistication with its bold patterned wall of oversized flowers in black and white.

In addition, a training room, featuring a neutral color palette and an organic wood slat ceiling, is conveniently located near the cafe integrating convenient relaxation or further collaboration.

The lower-level fitness amenity includes treadmills that line the perimeter, offering users the sensation of walking or running outdoors. There’s also a central zone of strength equipment, a yoga studio, locker rooms and a hydration break room.

Every aspect is designed to enhance employee well-being and foster a sense of connection with the natural world.