Takeda: 300 Mass. Ave.

Takeda: 300 Mass. Ave.

One of the key drivers of this project was to create an open office space, much different from what currently existed on campus. To achieve this goal, minimal closed offices were constructed to maximize floor efficiency, access to natural light, and collaboration.

To support different workstyles, a variety of multi-use spaces were created, including telepresence rooms, “train cars,” and an outdoor roof deck. Transparency from office to lab, and spreading the lab out across multiple floors instead of just one floor, allowed for a connectedness to the company’s core mission.

Sherwood Butler was Managing Principal of this project at Perkins+Will where this project was completed.

Project Genetics

  • Transparency between office and lab
  • Varied workspaces support all work styles

Project Location

Cambridge, Mass.

Project Size

180,000 SF

Project Completion

2015

Project Type

Office and lab renovation

Market Sector

  • Corporate Interiors
  • Life Sciences & Technology

Photography

Richard Hilgendorff Photography

One of the key drivers of this project was to create an open office space, much different from what currently existed on campus. To achieve this goal, minimal closed offices were constructed to maximize floor efficiency, access to natural light, and collaboration.

To support different workstyles, a variety of multi-use spaces were created, including telepresence rooms, “train cars,” and an outdoor roof deck. Transparency from office to lab, and spreading the lab out across multiple floors instead of just one floor, allowed for a connectedness to the company’s core mission.

Sherwood Butler was Managing Principal of this project at Perkins+Will where this project was completed.