Scholar Rock

Scholar Rock

Scholar Rock was quickly outgrowing their current space. TRIA was brought on board initially to provide visioning and programming/planning services and subsequently for the design to relocate their headquarters.  Scholar Rock’s new 50,000 SF space features a 45/55 lab and office split.

The design focused around implementing branding throughout the space and creating a comfortable work environment for the employees. Their namesake, a scholar rock, which are believed to reveal inner strength and truth, adorns the lobby entrance, greeting all employees and visitors who enter. Touches of wood throughout the space offer a natural and welcoming feel. The open office space offers a selection of glass-paned huddle areas and conference rooms situated around the building’s core, encouraging collaboration and communication amongst the employees. The office space also features layered open ceiling grids, which conceal ductwork and give a sense of place and path amongst the open office areas. A large café doubles as a company assembly space. In the café, two ceiling projectors are cloaked by a wooden shroud, becoming an aerial sculpture and the focus of the café area. The open lab space connects with the office and amenity spaces through a path of shared flooring and ceiling details and integrating the same color palette through accent walls. Additional lab spaces include phage display, tissue culture rooms, cold rooms, and mass spec.

Project Genetics

Brand incorporated into design

Project location:

Cambridge, MA

Project Size:

50,000 SF

Project Type:

Lab & Office Fit-Out

Market Sector

  • Corporate Interiors
  • Life Sciences & Technology

Photography

Elisif Photography

Scholar Rock was quickly outgrowing their current space. TRIA was brought on board initially to provide visioning and programming/planning services and subsequently for the design to relocate their headquarters.  Scholar Rock’s new 50,000 SF space features a 45/55 lab and office split.

The design focused around implementing branding throughout the space and creating a comfortable work environment for the employees. Their namesake, a scholar rock, which are believed to reveal inner strength and truth, adorns the lobby entrance, greeting all employees and visitors who enter. Touches of wood throughout the space offer a natural and welcoming feel. The open office space offers a selection of glass-paned huddle areas and conference rooms situated around the building’s core, encouraging collaboration and communication amongst the employees. The office space also features layered open ceiling grids, which conceal ductwork and give a sense of place and path amongst the open office areas. A large café doubles as a company assembly space. In the café, two ceiling projectors are cloaked by a wooden shroud, becoming an aerial sculpture and the focus of the café area. The open lab space connects with the office and amenity spaces through a path of shared flooring and ceiling details and integrating the same color palette through accent walls. Additional lab spaces include phage display, tissue culture rooms, cold rooms, and mass spec.