Puretech Health

Puretech Health

TRIA’s holistic approach to PureTech Health’s new headquarters at Innovation Square (iSQ) in Boston’s Seaport district creates a workspace with a seamless connection between lab and office. By incorporating an abundance of glass walls to convey light and transparency, visitors are welcomed with a view into the lab to witness the discoveries taking place there. The design of the space is dramatic and sophisticated featuring dark exposed ceilings, brick columns, deep grey walls. A centrally located café provides an outdoor garden experience with mossy wallcoverings and light fixtures resembling lanterns. Nearby, the staircase connecting PureTech’s two floors is a focal point of the space with rope-like features surrounding the open stair. Coinciding with the breathtaking design of the office and amenity spaces, all-black casework provides PureTech’s open lab with a stand-out design that is unique for the industry.

Project Genetics

Form follows culture

Project Location

Boston, Mass.

Project Size

50,000 SF

Project Completion

2019

Project Type

Interior fit-out

Market Sector

  • Corporate Interiors
  • Life Sciences & Technology

Photography

Warren Patterson Photography

TRIA’s holistic approach to PureTech Health’s new headquarters at Innovation Square (iSQ) in Boston’s Seaport district creates a workspace with a seamless connection between lab and office. By incorporating an abundance of glass walls to convey light and transparency, visitors are welcomed with a view into the lab to witness the discoveries taking place there. The design of the space is dramatic and sophisticated featuring dark exposed ceilings, brick columns, deep grey walls. A centrally located café provides an outdoor garden experience with mossy wallcoverings and light fixtures resembling lanterns. Nearby, the staircase connecting PureTech’s two floors is a focal point of the space with rope-like features surrounding the open stair. Coinciding with the breathtaking design of the office and amenity spaces, all-black casework provides PureTech’s open lab with a stand-out design that is unique for the industry.