Ironwood Pharmaceuticals

Ironwood Pharmaceuticals

TRIA’s design for Ironwood’s new headquarters is intended to provide an efficient and collaborative workspace in an open concept office plan. Collaboration areas with soft seating will be interspersed to create neighborhoods throughout the open office, which will also offer bench seating and personal lockers. Wooden millwork elements break up the open space further to serve as subtle room dividers while creating storage and semi-private nooks. The office will provide a variety of workspaces for heads-down work and collaboration, including a library, huddle spaces, phone rooms, and conference rooms of various sizes. To encourage interaction and movement, Ironwood’s new office also will feature a large multi-use café space, a coffee bar, and locker rooms with showers.

Sourcing inspiration from Ironwood’s name, TRIA’s design melds industrial and organic architectural elements to give the space a unified feel. Exposed ceilings, columns and concrete floors are softened by wood finishes and earth-tone colors, distinctive to each neighborhood. Slatted-wood structures offer visual variety throughout the space and provide employees with portals for focused work. Fun yet informative graphics and company branding will be placed throughout the space to raise awareness of the GI medical conditions that the company’s medicines are designed to treat.

Project Genetics

Form follows culture

Project Location

Boston, Mass.

Project Size

39,000 SF

Project Type

Headquarters

TRIA’s design for Ironwood’s new headquarters is intended to provide an efficient and collaborative workspace in an open concept office plan. Collaboration areas with soft seating will be interspersed to create neighborhoods throughout the open office, which will also offer bench seating and personal lockers. Wooden millwork elements break up the open space further to serve as subtle room dividers while creating storage and semi-private nooks. The office will provide a variety of workspaces for heads-down work and collaboration, including a library, huddle spaces, phone rooms, and conference rooms of various sizes. To encourage interaction and movement, Ironwood’s new office also will feature a large multi-use café space, a coffee bar, and locker rooms with showers.

Sourcing inspiration from Ironwood’s name, TRIA’s design melds industrial and organic architectural elements to give the space a unified feel. Exposed ceilings, columns and concrete floors are softened by wood finishes and earth-tone colors, distinctive to each neighborhood. Slatted-wood structures offer visual variety throughout the space and provide employees with portals for focused work. Fun yet informative graphics and company branding will be placed throughout the space to raise awareness of the GI medical conditions that the company’s medicines are designed to treat.