Generation Bio

Generation Bio

Generation Bio’s new headquarters provide an employee-focused and collaborative workspace in an open, light-filled environment without offices. Glass walls allow natural light into every lab space and offer visual continuity and transparency between the office and labs. The office is organized into six distinct neighborhoods, each divided by a central collaboration zone of technology-enabled conference rooms, seating areas, and phone booths. To accelerate the company’s interaction and scientific collaboration, bench seating in each neighborhood is arranged in cross-functional teams based on project focus. Designed for employee comfort and productivity, the new headquarters also provides flexible space for future headcount growth.

At the intersection between the office and labs, a reflection area provides a quiet, art-filled space for time away from team-oriented work. Several photo walls with portraits of children and families affected by rare diseases offer a daily reminder of Generation Bio’s mission.

Project Genetics

Employee focused

Project Location

Cambridge, Mass.

Project Size

75,000 SF

Project Completion

2019

Project Type

Headquarters renovation

Market Sector

  • Corporate Interiors
  • Life Sciences & Technology

Photography

Richard Hilgendorff Photography

Generation Bio’s new headquarters provide an employee-focused and collaborative workspace in an open, light-filled environment without offices. Glass walls allow natural light into every lab space and offer visual continuity and transparency between the office and labs. The office is organized into six distinct neighborhoods, each divided by a central collaboration zone of technology-enabled conference rooms, seating areas, and phone booths. To accelerate the company’s interaction and scientific collaboration, bench seating in each neighborhood is arranged in cross-functional teams based on project focus. Designed for employee comfort and productivity, the new headquarters also provides flexible space for future headcount growth.

At the intersection between the office and labs, a reflection area provides a quiet, art-filled space for time away from team-oriented work. Several photo walls with portraits of children and families affected by rare diseases offer a daily reminder of Generation Bio’s mission.