Foghorn Therapeutics

Foghorn Therapeutics

Located in the heart of Cambridge, Foghorn Therapeutics and the project team had set out to transform three levels at 500 Technology Square into a sanctum of innovation. The building’s core acts as a center point of circulation divergence. Subtly angled walls, ceilings, and floors wrap the building’s core creating a continuous path that allows users the flexibility to transition from one space to another. Formal and informal collaboration spaces along this path allow for easy access to interactions between co-workers.

Levels six through eight of this 44,000 square feet of lab and office renovation have been coalesced with a staircase intervention. This interconnecting staircase creates an opportunity for staff to connect and collaborate. Hefty steel beams brace the waffle slab construction and reveal a three-story looking glass.

Level six includes an extensive chemistry lab, featuring an open ceiling concept where mechanical ductwork remains exposed as a critical aesthetic. Office areas here include “neighborhoods” of workstations, as well as dedicated collaboration spaces. Level seven greets guests with an inviting reception area, while also providing an extensive cafe that doubles as a company-wide assembly space. The office neighborhoods converge at this central hub, creating opportunities for informal gatherings. Level seven also includes an extensive set of biology lab suites. The core circulation follows along to create a connection from lab to office. Finally, level eight offers additional opportunities for office and lab spaces to admix. A large board room acts as a hub for business.

Project genetics:

Form follows culture

Space inspires collaboration

Project location:

Cambridge, Mass.

Project size:

44,000 SF

Project type:

Headquarters Renovation

Market Sector

  • Corporate Interiors
  • Life Sciences & Technology

Photography:

Elisif Photography

 

Located in the heart of Cambridge, Foghorn Therapeutics and the project team had set out to transform three levels at 500 Technology Square into a sanctum of innovation. The building’s core acts as a center point of circulation divergence. Subtly angled walls, ceilings, and floors wrap the building’s core creating a continuous path that allows users the flexibility to transition from one space to another. Formal and informal collaboration spaces along this path allow for easy access to interactions between co-workers.

Levels six through eight of this 44,000 square feet of lab and office renovation have been coalesced with a staircase intervention. This interconnecting staircase creates an opportunity for staff to connect and collaborate. Hefty steel beams brace the waffle slab construction and reveal a three-story looking glass.

Level six includes an extensive chemistry lab, featuring an open ceiling concept where mechanical ductwork remains exposed as a critical aesthetic. Office areas here include “neighborhoods” of workstations, as well as dedicated collaboration spaces. Level seven greets guests with an inviting reception area, while also providing an extensive cafe that doubles as a company-wide assembly space. The office neighborhoods converge at this central hub, creating opportunities for informal gatherings. Level seven also includes an extensive set of biology lab suites. The core circulation follows along to create a connection from lab to office. Finally, level eight offers additional opportunities for office and lab spaces to admix. A large board room acts as a hub for business.