Arranta Bio

Arranta Bio

TRIA provided design services for the multi-phase renovation and fit-out of a former warehouse space into a cGMP development and manufacturing facility. Designed for full process stages along with lyophilization and capsule filling, all new process equipment and building utility equipment were installed along with new clean utility generation. The facility is configured to allow for expansion to larger scale production as demand increases.

The rear portion building features a 9,000 SF research and development lab suite and a 6,000 SF quality control lab suite on the first floor, with conference rooms, huddle rooms and a large forum/kitchen. The front portion of the building serves as the lobby/reception area and it includes lounge seating, kitchenette, conference rooms, offices, and huddle rooms for use by visitors to the facility. Reflecting Arranta Bio’s brand, the look is modern with navy and teal accent colors used throughout the space, helping to create a holistic, cohesive design between lab and office. In addition, windows were added on the second floor to bring natural light into the offices and storefront windows were added to the front office.

Project Type

Facility Renovation

Project Location

Watertown, MA

Project Size

80,000 SF

Market Sector

  • Corporate Interiors
  • Life Sciences & Technology
  • Manufacturing

TRIA provided design services for the multi-phase renovation and fit-out of a former warehouse space into a cGMP development and manufacturing facility. Designed for full process stages along with lyophilization and capsule filling, all new process equipment and building utility equipment were installed along with new clean utility generation. The facility is configured to allow for expansion to larger scale production as demand increases.

The rear portion building features a 9,000 SF research and development lab suite and a 6,000 SF quality control lab suite on the first floor, with conference rooms, huddle rooms and a large forum/kitchen. The front portion of the building serves as the lobby/reception area and it includes lounge seating, kitchenette, conference rooms, offices, and huddle rooms for use by visitors to the facility. Reflecting Arranta Bio’s brand, the look is modern with navy and teal accent colors used throughout the space, helping to create a holistic, cohesive design between lab and office. In addition, windows were added on the second floor to bring natural light into the offices and storefront windows were added to the front office.