Abcam

Abcam

TRIA provided design services for Abcam’s new lab and office fit-out located in Waltham, MA. Through extensive visioning with the Abcam team, their new Waltham headquarters was designed to promote an open and collaborative team environment. Abcam’s science is on display throughout the office and café. Using glass-paned walls to separate the spaces preserves their vision of transparency. The open office features several huddle rooms and conference spaces, promoting a collaborative atmosphere that offers flexibility and connectivity. Lounge spaces and amenity spaces with ample seating encourage officewide communication, as well as areas for the Abcam team to recharge.

The new headquarters features a clean, minimal color palette, vibrantly accented by various pieces of furniture. Walls and window-film featuring sleek, geometric patterns offer visual interest, while also providing a visual denotation between office and amenity spaces.

PROJECT GENETICS

Brand incorporated into design

Project Location

Waltham, MA

PROJECT SIZE

70,000 SF

PROJECT TYPE

Lab & Office fit-out

TRIA provided design services for Abcam’s new lab and office fit-out located in Waltham, MA. Through extensive visioning with the Abcam team, their new Waltham headquarters was designed to promote an open and collaborative team environment. Abcam’s science is on display throughout the office and café. Using glass-paned walls to separate the spaces preserves their vision of transparency. The open office features several huddle rooms and conference spaces, promoting a collaborative atmosphere that offers flexibility and connectivity. Lounge spaces and amenity spaces with ample seating encourage officewide communication, as well as areas for the Abcam team to recharge.

The new headquarters features a clean, minimal color palette, vibrantly accented by various pieces of furniture. Walls and window-film featuring sleek, geometric patterns offer visual interest, while also providing a visual denotation between office and amenity spaces.